مدیر عامل : مهندس پدرام صداقت
فعالیت: وب سایت نمایشگاه دایمی صنعت یو پی وی سی کشور
  تلفن : 03195018095
 فاکس : 03195018098
 آدرس : اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
 آدرس کارخانه :اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
  وب سایت : http://www.upvccenter.com

بازگشت به بالا

میزان انتقال صدا از پنجره های دو جداره


بحث صدا و ایزولاسیون یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب نوع پنجره و متعلقات آن می‌باشد که مخصوصاً در کلان شهرها و مناطق پر صدا این مهم پر رنگتر می‌گردد. پس لازم است در ابتدا شناختی اجمالی بر روی فاکتورها و آیتم‌های اثرگذار آن پیدا کرده تا با آگاهی نسبت به انتخاب نوع محصول قدم برداریم.
  • تاریخ انتشار:پنج شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴
  • 0 نظر
  • بازدید:5835
  • RSS

بحث صدا و ایزولاسیون یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب نوع پنجره و متعلقات آن می‌باشد که مخصوصاً در کلان شهرها و مناطق پر صدا این مهم پر رنگتر می‌گردد. پس لازم است در ابتدا شناختی اجمالی بر روی فاکتورها و آیتم‌های اثرگذار آن پیدا کرده تا با آگاهی نسبت به انتخاب نوع محصول قدم برداریم.
 
آیتم‌هایی که در یک پنجره به کاهش میزان عبور (یا جذب صدا) کمک می‌کند را می‌توان به موارد زیر تقسیم‌بندی کرد:
 
۱- نوع جنس و طرح فریم پنجره
۲- دار بندی شیشه
۳- ترکیب و جنس نوع لایه شیشه
۴- نحوه مونتاژ و آب‌بندی شیشه و محصول پنجره به هنگام نصب
 
با توجه به اهمیت موضوع نوع، جنس و طرح شیشه، تمرکز اصلی بحث را بر روی این موضوع خواهیم گذاشت. برای یک شیشه تک‌جداره، علاوه بر موضوع آب‌بندی مناسب، ضخامت شیشه، اصلی‌ترین فاکتور در عبور صدا می‌باشد. هرچه شیشه ضخیم‌تر میزان یا شدت عبور صدا کمتر یا به عبارتی اندیس وزنی کاهش صدای عبوری (Rw) که همان میزان جذب صدا توسط شیشه بیشتر می‌باشد. شیشه هرچه ضخیم‌تر باشد اثر جذب صداها مخصوصا صداهای با فرکانس پایین در آن بیشتر خواهد بود.
نکته‌ی مهم این است که غیر از ضخامت مواردی مثل سکوریت‌کردن، رفلکس‌کردن و یا رنگ‌زدن، شیشه اثری بر روی خاصیت آکوستیکی آن ندارد.
شیشه‌های لمینیت در مواردی که بیشتر جذب صدا با فرکانس‌های بالا مدنظرند اثر بیشتری دارند. این اثر بدلیل وجود لایه‌های PVb استفاده شده در لایه‌های میانی دوجدار خارجی شیشه می‌باشد.
 
اثر هوایی فاصله‌ی بین دو شیشه
 همانطور که می‌دانیم تزریق گاز به جای هوا (معمولاً آرگون) اثر مطلوبی بر میزان انتقال حرارت خواهد داشت ولی این موضوع تاثیر خاصی بر روی خواص آکوستیکی شیشه ندارد. حتی فواصلی حدود 10 الی 14 میلی‌متر نیز اثر خاصی بر روی بحث جذب صدا در یک محصول شیشه دوجداره ندارد. درست است که هر چقدر این فاصله هوایی بیشتر باشد میزان جذب صدا بیشتر است ولی این مقدار در محدوده‌های بین 5 الی 15 سانتی متر قابل بحث هستند که قطعاً چنین فواصلی قابل استفاده در محصول درب و پنجره uPVC نیست. لذا در این محصول فاصله مرسوم بین جداره شیشه اثر خاصی بر میزان RW شیشه دوجداره ندارد.
معمولاً کاهش و کنترل صداهایی با فرکانس پایین که معمولاً از منابع موسیقی یا ماشین‌های سنگین ایجاد می‌گردد، نسبت به صداهایی با فرکانس بالا سخت‌تر هستند و در مواقعی که نیاز به دمپ صدای اینچنینی باشیم بایستی حساسیت بیشتری در انتخاب نوع فریم و محصول شیشه به خرج دهیم.
 
انواع طرح‌های مختلف شیشه (ضخامت و جنس و چیدمان) و میزان تاثیر RW

    شیشه تک‌جداره فلوت ساده:
قطعاً این نوع شیشه ساده‌ترین نوع این محصولات می‌باشد‌ البته جائیکه فقط بحث آکوستیک بودن مطرح است و میزان جذب و دفع گرما اهمیتی ندارد می‌توان انتخابی اقتصادی و بعضاً مناسب باشد. نمودار زیر میزان کاهش یا جذب صدا (RW) برحسب میزان و کاهش جهت شیشه‌های تک جداره با ضخامت مختلف نشان می‌دهد.
نمودار کاهش صدا در انواع شیشه

 

    شیشه‌های لمینیت:
این نوع شیشه‌ها به دلیل استفاده از یک لایه‌ی میانی بین دو لایه شیشه تک جداره و ایجاد یک لایه‌ی ترکیبی شیشه تک جداره می‌تواند اثرات بسیار مطلوبی در حوزه آکوستیک ایجاد کند. لمینیت‌های نوع PVBمرسوم‌تر و موثرتر از دیگر لمینیت‌ها می‌باشند. نمودارهای زیر تاثیرات مختلف میزان جذب یا کاهش صدا برای انواع شیشه‌های تک‌جداره در مقایسه با نوع لمینیت آن را به نمایش می‌گذارند که مطالعه آن دیدی مناسب نسبت به میزان تاثیر هر کدام از آنها بر میزان RW را نشان می‌دهند.
نمودار کاهش صدار در شیشه های لمینیت


 
توجه: کاهش حدود db 3 در میزان RW یعنی حدود نصف شدن سطح صدای وارد شده به اتاق
 



خوشحال می شویم سوال ، نظر یا پیشنهادی از یو پی وی سی سنتر دارید، بفرمایید؟





Copyright © UpvcCenter Co., Ltd. 2010-2019. All rights reserved