اولین نمایشگاه دایمی صنعت upvc کشور از دی ماه 1388

طراحی سایت اصفهان
نرم افزار CRM

حجم تقریبی تلفات و خسارات زلزله تهران اعلام شد


متاسفانه یا خوشبختانه کانون‌های زلزله در کشور اغلب در مناطقی است که تراکم بالای جمعیتی در آنجا وجود دارد؛ بنابراین با انتقال مکانیکی جمعیت تهران به مناطق دیگر مشکل حل نخواهد شد.
گروه زلزله مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان از سال 86 مطالعات گسترده‌ای را روی «گسل‌های تهران» و همچنین «خطرپذیری سایر شهرهای کشور به لحاظ زلزله» شروع کرد که نتایج این تحقیق دوساله، 5 روز پیش نهایی شد و در اختیار دنیای‌اقتصاد قرار گرفت. این تحقیق که برای اولین‌بار منتشر می‌شود ضمن اینکه نقدها و شبهاتی به گزارش 10 سال ‌پیش جایکا (آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن) –همان گزارشی که چند روز پیش به دنبال اعلام نگرانی رییس‌جمهور درباره زلزله تهران، توسط برخی رسانه‌ها برای چندمین بار منتشر شد- وارد کرده، اطلاعات جدیدی از وضعیت و فعالیت گسل‌های تهران را تشریح کرده که نشان می‌دهد کانون زلزله و تجمع گسل‌های تهران بیشتر در شمال و شمال‌شرق پایتخت متمرکز شده است و ماهیت واقعی دو گسل‌ «ری ‌و کهریزک» که محققان قبلی آنها را در جنوب تهران شناسایی کرده‌اند، هنوز مورد تایید قرار نگرفته است.
گروه زلزله مرکز تحقیقات مسکن – وابسته به وزارت مسکن – در تحقیق خود به این جمع‌بندی رسیده است که اگر زلزله‌ای با بزرگی بیش‌ از 7 ریشتر در تهران رخ دهد، 30 درصد ساختمان‌ها تخریب می‌شوند و حدود 100 هزار نفر تلفات جانی ناشی از تلفات سازه‌ای اتفاق می‌افتد. طی 1000 سال اخیر در مجموع 6 زلزله با بزرگی بیش‌از 7 ریشتر در شعاع حداکثر 100 کیلومتری از مرکز شهر تهران رخ داده است که آخرین آن زلزله 1/7 ریشتری سال 1830 میلادی شمیرانات-دماوند بوده است. با محاسبه‌ای که محققان گروه زلزله مرکز تحقیقات مسکن انجام داده‌اند بر مبنای فواصل زمانی زلزله‌های تهران که 218 سال است، فرض می‌شود 37 سال دیگر زلزله بزرگ در تهران رخ خواهد داد. این در حالی است که مدیر گروه زلزله مرکز می‌گوید این عدد منطق فنی ندارد چون هر لحظه احتمال زلزله در تهران وجود دارد.
دکتر علی بیت‌اللهی درباره موضوع «مهاجرت از تهران به خاطر ایمنی در مقابل زلزله بزرگ» تصریح می‌کند: متاسفانه یا خوشبختانه کانون‌های زلزله در کشور اغلب در مناطقی است که تراکم بالای جمعیتی در آنجا وجود دارد؛ بنابراین با انتقال مکانیکی جمعیت تهران به مناطق دیگر مشکل حل نخواهد شد.
گفت‌وگو با دکتر علی بیت‌اللهی زلزله‌شناس 46 ساله (دارای مدرک دکتری ژئوفیزیک از دانشگاه روسیه) و مدیر گروه زلزله مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان، درباره آنچه طی 2 سال از گسل‌های تهران و ایران به دست آورده را در زیر بخوانید:

موقعیت گسل‌های تهران چگونه است؟ گزارش قدیمی جایکا نشان می‌دهد عمده خطر ناشی از حرکت گسل متوجه مناطق جنوبی تهران است. تحقیقات شما این موضوع را تایید می‌کند؟
گسل‌های زلزله در سطح کشور به صورت مختلف پراکنده است و هر چقدر از یک گسل فاصله بگیریم به گسل دیگری نزدیک‌تر می‌شویم؛ چراکه سرزمین ایران زلزله‌خیز است، اما در استان تهران قسمت‌های شمالی آن با دو گسل عمده شمال تهران و گسل مشاء فشم احاطه شده‌‌اند و این دو گسل نقش بسیار عمده‌ای در وقوع زلزله در تهران دارند بر اساس جدید‌ترین نتایج تحقیقات علمی ‌بنده، در شمال شرق استان تهران حوالی دماوند، فیروزکوه و طالقان تجمع بسیار زیادی از رویداد زلزله داریم. این در حالی است که در خود شهر تهران و حاشیه‌های آن چنین رفتار ناهماهنگی نمی‌بینم.
این واقعیت یکی از واقعیت‌های رفتاری زلزله در استان تهران است که البته نباید مردم دماوند، طالقان و فیروز کوه را از این مساله ترساند. در همین حال، اگرچه در جنوب تهران از گسل‌های ری و کهریزک به عنوان گسل‌های زلزله یاد شده است، اما تحقیقات ما این نتایج علمی‌ را مورد سوال قرار داده است؛ به طوری که در مورد ماهیت گسل بودن آنها شک و شبهه وجود دارد.
بر اساس مطالعات کارشناسی ما، در حاشیه شهر تهران گسل عمده‌ای که بتواند زلزله‌ای بزرگ را در تهران رقم بزند مشاهده نمی‌شود.

حداقل شدت زلزله‌ای که می‌تواند آثار تخریبی گسترده در تهران به همراه داشته باشد، چقدر است؟ آیا در تحقیقات شما، میزان تلفات احتمالی ناشی از زلزله‌ بزرگ محاسبه شده است؟
در صورتی که زلزله‌ای بالای 7 ریشتر در مناطق شمالی تهران رخ دهد حداکثر 30 درصد از ساختمان‌ها تخریب خواهند شد. رویداد زلزله با تلفات سازه‌ای

منابع : ConsBank


موضوعات مرتبط
صنعت upvc , صنعت شيشه , ساخت و ساز , نمايشگاهاي داخلي و خارجي

اخبار مرتبط

پیشنهاد ما


بحث صدا و ایزولاسیون یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب نوع پنجره و متعلقات آن می‌باشد که مخصوصاً در کلان شهرها و مناطق پر صدا این مهم پر رنگتر می‌گردد...



پارکت کفپوشی از جنس چوب است که زیبایی بی همانند و طراوت طبیعی آن و ...



بهترین و مشهورترین مدیران جهان در هنگامی که به اوج شکوفایی و بالندگی دوران کاری خود و شرکتشان رسیده اند در مصاحبه با خبرنگاران یک نکته را به طور مشت..



  • اگرمطلبی که یو پی وی سی سنتر منتشر کرده است برای شما مفید بوده است آنرا با دوستانتان به اشتراک بگذارید
  تماس با  یو پی وی سی سنتر
  •   شرکت: یو پی وی سی سنتر
  •   مدیر عامل:مهندس پدرام صداقت
  •   فعالیت:وب سایت نمایشگاه دایمی صنعت یو پی وی سی کشور
  •   تلفن: 03195018095
  •   فکس :03195018098
  •   آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
  •   آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
  •    وب سایت:http://www.upvccenter.com

خوشحال می شویم سوال ، نظر یا پیشنهادی از یو پی وی سی سنتر دارید، بفرمایید؟






 تلفن : 03195018095
 موبایل : 09197039937
 فاکس : 03195018098
 سامانه پيامک : 3000881075239
 آدرس دفتر مرکزی : اصفهان -خيابان حکيم نظامي سنگ تراشهاي شرقي کوي مهتاب پلاک 5